De nieuwe cd van Chris Rea is binnen. Er zijn maar weinig momenten waarop je mij niet mag storen maar dit is er eentje. Santo Spirito is een project met een cd (met nieuwe en oude nummers) en twee DVD’s. De DVD’s bestaan uit de film bullfighting en Santo Spirito. Rea maakt geen normale CD’s meer. Hij volstaat met een project. Blue Guitars (2005) was de eerste en de Hofner Blue Notes (2009) was nummer twee. Met Santo Spirito levert hij een nieuw soort creativiteit af. Hij betaalt alles zelf en verdient er vervolgens goed aan. Een dergelijke project kost slechts 30 euro. Hiervoor heb je het geheel pakket (in 2005 voor 60 euro 12 cd’s). Hij wordt er rijk van zegt hij en maakt de muziek die hij wil maken. In maart 2012 staat hij in Paradiso.

 

Rea is bij uitstek een muzikant die doet waar hij zin in heeft. Hij wil niet meer luisteren naar bazen en producers. Waarom naar een ander luisteren als je het zelf ook kan? Dat spreekt mij zeer aan!